Het lijkt vanzelf sprekend veiligheid, maar toch scheelt het er wel eens aan wordt er soms te weinig aandacht besteed aan de veiligheid tijdens een sessie of speelmoment. Ook zelfs in de 24/7 Tpe gebeurt het soms dat er niet aan gedacht wordt of te weinig aan gedacht wordt.

 

Veiligheid is naast de respect en vertrouwen 1 van de grootste en belangrijkste dingen waar je altijd rekening mee moet houden. Zorg dat je tijdens een sessie of afspraak/date een veiligheid heb ingebouwd om zo de risico of schade te verkleinen. Denk alles twee tot drie keer over na voor je iets gaat doen. Waar mag je slaan? Hoe moet je slaan? Hoe te Bonderen en waar moet je op letten tijden bonderen? Hygiene en steriel is dat in orde? Is iemand geestelijk en lichamelijk stabiel en dus veilig om mee te spelen? En zo zijn er nog wel veel meer op te noemen waar goed over nagedacht moet worden voor je begint. Zeker ook met sessie waar spelen met ademcontrole aan te pas komt, wees alert en laat je niet afleiden door oa een telefoontje of door andere dingen, want dan kan het heel snel fout aflopen wat ook wel al gebeurt is. Let op de lichaams taal van de onderdanige, kijk of bepaalde lichaamsdelen niet blauw of paars worden door dat het verkeerd gebonden is of dat ze koude handen krijgen enzv.

 

Wees goed alert en zorg dat je extra dingen heb klaar liggen zoals bijv een mes om oa touw door te snijden mocht het nodig zijn. Je telefoon mocht je 112 moeten bellen. Je vrienden of kennissen inlichten wie er komt of waar je heen gaat en bouw ook daar een veiligheid in bijvoorbeeld stuur een berichtje/ whatss appje dat het goed is enzv. Geef ook een adres door waar je bent zodat ze dat altijd kunnen gebruiken bij de instanties mocht het nodig zijn.

 

Speel met volle verstand en ja speel niet met drank en drugs op, je denkt dat je verstandig genoeg bent en dat er niks kan of zal gebeuren. maar toch gebeuren juist daar door vele ongelukken en gaat het vaak daar door mis.

 

Safe woorden is ook een ingebouwde veiligheid.... Zorg dat je die altijd heb zoals bijv Rood, oranje en groen of stop, genade. Ook al ben je no limits bezig het kan nooit geen kwaad om ze te hebben. Mocht je mond dicht gesnoerd zijn dan kan bijv een voorwerp in de hand een oplossing zijn die de onderdaan kan laten vallen mocht er iets niet goed zijn of gaan. Dat kan dus ook zijn als er iemand in de space raakt.