Scarving en Cutting, het lijkt heel veel op elkaar maar toch zit er verschil tussen. Scarving houdt gewoon in krassen in de huid en Cutting is snijden in de huid. Hier onder zal de twee uitgelegd gaan worden met passende foto's erbij.

 

 

Scarving....

 

Scarving is letterlijk in het nederlands krassen, meestal wordt dat gedaan met een scalpel of met een mesje van bijv een stanleymes. Er wordt een dun lijntje in de huid gemaakt in het ontwerp waar voor gekozen is ( zie foto het woord slave). Des te dieper je gaat, des te langer tot voorgoed zichtbaar het blijft. Om het nog zichtbaarder te maken kan je Tattoo inkt gebruiken of je kan gewoon sigaret as gebruiken. Door dat er in te wrijven zal de litteken een donkere kleur aan nemen en zo dus goed leesbaar blijven. Uiteraard nooit snijden met iets wat niet gesterilliseerd is. Dus altijd de plek en het snij materiaal schoon maken met alcohol 70 procent minimaal. Zorg dat alles dus steriel is om zo problemen te voorkomen als infecties.

 

Cutting......

 

Cutting is dus letterlijk in het nederlands snijden. Zoals je op de foto rechts kan zien is het net anders dan scarving, De lijnen zijn een stukje breder en dat betekent dus dat meestal een breedte van 1 cm huid wordt weg gesneden. Ook hier telt des te dieper je weg haalt des te langer tot voorgoed het zichtbaar blijft. Uiteraard ook hier telt het steriel maken van de huid en de scalpel ( daar wordt het meeste mee gedaan) heel belangrijk is. Dus hetzelfde als bij scarving. Of je ook hierbij tattoo inkt of as kan gebruiken dat durf ik niet te zeggen omdat het natuurlijk wat breder is wat letterlijk weg gehaald wordt qua huid.

Geschreven door : Tgirl margo