Collars heb je in verschillende materialen, van leer tot aan rvs. Een collar is van enorme waarde als je die om krijgt. Je hebt verschillende degradaties van een collar, deze worden stap voor stap in de groei van de slaaf/slavin belangrijker.

Vaak begint men met een speel collar, deze houdt in dat het omgaat tijdens een speel moment of sessie. Deze wordt dan gedragen tijdens de spel en gaat meestal gewoon weer af na het spel/sessie. Het kan zijn dat je hem wel mee mag nemen of in beheer heeft maar het dragen er van mag pas als je daar toestemming voor hebt of opdracht.

 

Een training collar is de eerste stap na een speel collar, deze is voor de slaven/slavinnen die verder willen gaan als onderdanige en verder willen in een D/s. Deze collar draag je ook vooral tijdens het spel, maar deze kan ook gedragen worden tijdens je opleiding. ook dus als je niet bij je D in de buurt bent. Je zal deze vaker en meer moeten dragen,denk aan avond/nacht en weekenden.

 

Proef collar die komt na je opleiding , eigenlijk draag je die hetzelfde als de training collar, maar heeft het meer waarde omdat je een stap verder ben en deze met trots meer mag en moet dragen. Deze collar is de voor stap naar je vaste collar, tijdens deze collar moet je je eigen bewijzen dat je de vaste collar verdiend en dus laten zien wat je tijdens je opleiding geleerd hebt en deze nu nog intensiever in de praktijk laten zien.

 

Een vaste collar is de laatste stap, deze wordt pas vaak gegeven na een lange periode dan moet je denken aan een jaar of jaar of twee. Deze is meestal van een rvs ring die om je nek gaat en op slot gaat. Deze gaat dus in principe niet meer van je nek af en zo draag je die 24/7/365 dagen per jaar. Daarmee ben je dan ook volledige Eigendom. Vaak komt er hier mee een collaring met een paar vaste kennissen er bij als getuige.

 

Geschreven door: Tgirl margo